Dotterbolaget är ett feministiskt serienätverk för kvinnor och transpersoner. Kontakta oss på info(a)dotterbolaget.com.

onsdag 3 oktober 2012

Nytt liv i bloggen

Nu ska den här fina bloggen börja gnistra och spraka igen.

Igår hade Dotterbolaget-Malmö möte och det var hur trevligt som helst. Ett par helt nya ansikten och många som är nästan-nya. Jag antar att jag räknas som nästan-ny själv. Det gör mig glad att vi finns, detta att jag får sitta där med en massa andra coola serietecknarkvinnor och -personer, äta lyxfika, tala om viktiga saker och planera gemensamma grejer inför framtiden.

Vi pratade mycket om Dotterbolaget som separtistisk sammanslutning. Hur bemöter en upprörda reaktioner på det faktum att cis-män (personer som är biologiskt födda som och uppfattas som män av sig själva och andra) inte får medverka? Varför har Dotterbolaget behövts? Varför är det här nätverket fortfarande en av dem viktigaste aktörerna i Seriesverige? Vad är separatism till för? Vi hade en väldigt bra diskussion, jag vill återge den senare i veckan.

Egentligen borde jag sitta och jobba med mitt Stora Projekt nu, det jag hoppade av skolan för att göra i början av hösten. Men det är en sådan dag idag, när det blåser väldigt mycket ute och jag har väldigt mycket musik inpumpad i kroppen och det egentligen borde vara fredag och jag egentligen borde vara ute någonstans och dansa. Så jag får inget gjort.

"Men vad har du för Stort Projekt på gång?" undrar ni. Jo, det berättar jag också mer om senare. Gud vad mycket godbitar jag kommer strö omkring mig.

På tal om godbitar, erkänn att vi hade lyxig fika igår:

 Vill du äta detta? Gå med i Dotterbolaget då! Bästa vägen till sötsaker och solidaritet.

/

Saskia

1 kommentar: