Dotterbolaget är ett feministiskt serienätverk för kvinnor och transpersoner. Kontakta oss på info(a)dotterbolaget.com.

torsdag 14 februari 2013

Tänkte göra er uppmärksamma på en viktig grej som är väldigt bra att känna till:

Polisen i Malmö, och sedan januari också i Stockholm, kollar en jävla massa ID-kort i jakten på papperslösa. De slår sedan ett tag tillbaka på stora trumman för att "komma tillrätta med problemet". I Stockholm har de den här veckan befunnit sig på många högtrafikerade tunnelbanestationer och helt enkelt stoppat folk med utländsk härkomst och plankare i allmänhet. De letar alltså efter människor som befinner sig här utan asyl, för att kunna deportera dem. 

Inga människor ska behöva tvångsdeporteras till hot, våld, förföljelser, krig, diktatoriska förhållanden och fattigdom. Att just kollektivtrafiken blivit en arena för att möjliggöra deportationer av flyktingar är inte ok. Möjligheten att ta sig runt i stan borde finnas till för alla.

Har du papper och är med om ett polistillslag, i kollektivtrafiken eller någon annan stans, så SÄG IFRÅN. Uppehåll polisen, ifrågasätt, och gör motstånd. Förhoppningsvis leder det till att en papperslös kan smita i mellan. Skänk också hemskt gärna pengar till Ingen människa är illegal, för att stödja deras arbete med att ge papperslösa SL-kort och minska risken för att de åker dit vid en kontroll. Håll också koll på sociala medier (följ t.ex. Aktion mot deportation) där info sprids om tillslagen, och sprid informationen vidare. Vi måste hjälpa varandra!

Puss gokväll


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar